روزشمار عملیات های دفاع مقدس

نوار زمان هشت سال جنگ تحمیلی

کد خبر : 55250
تاریخ خبر : 1403/08/23-11:55
تاریخ به روز رسانی : 1403/08/23-11:57
تعداد بازدید : 7
نسخه قابل چاپ

منفعت طلبی فرانسه از جنگ ایران و عراق

نخست وزیر فرانسه تأکید کرد که به عراق در استفاده مسالمت آمیز از انرژی اتمی کمک خواهد کرد. این در حالی است که در مورد آینده اقتصادی ایران قضاوتی بسیار بدبینانه دارد و بر این عقیده است که تمامی کشورهای باختری در آینده نزدیک انتظاری از ایران نخواهند داشت.

منفعت طلبی فرانسه از جنگ ایران و عراق
رادیو کلن علل همکاری فرانسه با عراق و مواضع منفی این کشور را در قبال ایران تشریح کرد:
طارق عزیز از زمان آغاز حمله به ایران دو بار به پاریس سفر کرده و جلسات مفصل و محرمانه ای با رئیس جمهوری فرانسه داشته است.
فرانسه به عراق لوازم یدکی تحویل داده است. همچنین این کشور بر اساس قراردادهای جاری تحویل سازوبرگ جنگی را به طور قطعی برآورده می سازد.
نخست وزیر فرانسه تأکید کرد که به عراق در استفاده مسالمت آمیز از انرژی اتمی نیز کمک خواهد کرد. رادیو کلن افزود: فرانسه آگاهانه و عملاً برای همکاری نزدیک با عراق کوشش به عمل می آورد، درحالی که در مورد آینده اقتصادی ایران قضاوتی بسیار بدبینانه دارد و بر این عقیده است که تمامی کشورهای باختری در آینده نزدیک انتظاری از ایران نخواهند داشت.
پاریس سال های سال است که برای جدا کردن عراق از شوروی کوشش می کند. دیپلمات های شوروی در پاریس اکنون با صراحت می گویند که مسکو از عراق به عنوان یک همکار مطمئن در خلیج فارس چشم پوشی کرده است، ضمن آنکه نمی خواهد موقتاً مناسبات خود با آن کشور را قطع کند، زیرا این کار به نفع فرانسه تمام می شود.
پاریس می تواند از موقعیت استفاده کند و بغداد را از کمک خود مطمئن سازد. دیپلماسی فرانسه امیدوار است که به این طریق، موقعیت ارزشمندی در خلیج فارس به دست آورد.
عراق به تازگی مناسبات نزدیکی با عربستان و شیخ نشین های حوزه خلیج فارس برقرار کرده است. این کشورها نیز به نوبه خود برای قدرشناسی از رفتار فرانسه، حاضر خواهند شد سفارش سلاح های جنگی بدهند و نیز نیاز فرانسه را در مورد نفت تأمین کنند.
بین نظر مثبت فرانسه در مورد عراق و وعده کشورهای خلیج فارس برای جبران صدور نفت عراق به فرانسه که بر اثر جنگ قطع شده، ارتباط مستقیم وجود دارد. عراق نیز به فرانسه وعده داد که به محض ازسرگیری استخراج نفت، صدور آن را فرانسه از سر گیرد.

منبع:
لطف الله زادگان، علیرضا، روزشمار جنگ ایران و عراق: هویزه آخرین گام های اشغالگر (کتاب یازدهم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، چاپ سوم ۱۳۸۷، ص ۲۰۰

برچسب ها :

نام*
ایمیل*
نظر*


© 1397 کلیه حقوق محفوظ است | طراحی وب سایت
x - »